Állami kitüntetést vehettek át a vármegyei sportolók

Az idei olimpián és paralimpián kiemelt eredményeket elért Csongrád-Csanád vármegyei sportolók teljesítményét ismerték el az Országházban, ahol Sulyok Tamás köztársasági elnök adta át az állami kitüntetéseket.

„Az olimpikonok és paralimpikonok egyszerre álltak ki erő- és jellempróbát, mindkettőben bizonyítottak, így váltak példaképeinkké” – fogalmazott Sulyok Tamás köztársasági elnök a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokon és a XVII. Nyári Paralimpiai Játékokon kiemelt eredményeket elért sportolók és sportszakemberek állami kitüntetéseinek átadásán az Országházban. Az államfő több Csongrád-Csanád vármegyei sportolónak is átadhatta az állami kitüntetéseket.

Az államfő a Magyar Érdemrend parancsnoki keresztje polgári tagozat kitüntetést adományozta a párizsi olimpián bronzérmet szerzett kajakosnak, az algyői Kopasz Bálintnak. A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést adományozte Kopasz Bálint edzőjének, édesanyjának, Kopaszné Demeter Irénnek, illetve az MVM Szeged VE edzőjének, Hüvös Viktor Balázsnak, és a klub olimpiai ezüstérmesének, Nádas Bencének.

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést adományozta Sulyok Tamás a paralimpián bronzérmet nyert Major Endre asztaliteniszezőnek. A Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át a paralimpián bronzérmes Szvitacs Alexa edzője, a Szegedi AC asztaliteniszezője, Vitsek Iván, a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést pedig Márki Ernő, az ATSK Szeged elnöke vehette át felkészítő munkájának elismeréseként.

kitüntetésolimpiaOrszágházparalimpiaSulyok Tamás