Alig változott a karanténban lévők száma Hódmezővásárhelyen – döntések születtek a piaccal kapcsolatban

Ma ismét ülésezett az Operatív Stáb. Szabó Zsolt rendőrkapitány elmondta, hogy a Vásárhelyen karanténban lévők száma alig változott, jelenleg 108 fő tartózkodik házi karanténban. Ezzel kapcsolatban szabálysértés nem történt.Borsiné Csontos Ilona, az Egyesített Óvoda vezetője biztató hírekkel érkezett, hiszen nem történt újabb eset náluk, nincsen pozitívan tesztelt sem a gyermekek, sem a felnőttek között.

A hőmérőzések elkezdődtek, október 1-től ezt az EMMI (Emberi Erőforrások Minisztériuma) rendeletben írja elő. Ugyanígy nincsen új pozitívan tesztelt eset a Kapcsolat Központ intézményeiben sem, számolt be Bálint Gabriella, az intézmény vezetője.

Dr. Laczkó Judit, a Lakosságszolgálati Iroda vezetője elmondta, hogy az elmúlt héten összesen 9 esküvőt és egy névadót tartottak, melyek során nem merült fel probléma a járványügyi óvintézkedések betartásánál.

Korsós Sándor, a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltatótól tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a hajléktalanszálló létszáma növekszik, az ott-tartózkodók védelme érdekében előreláthatóan korlátozni kell majd a ki-és belépést.

Szilágyi Zsolt, a közterület-felügyelet csoportvezetője a piaccal kapcsolatban tájékoztatott. Döntés született, hogy kísérleti jelleggel ismét nyitva lesz minden kapu, a közterület-felügyelet munkatársai pedig járőrözéssel fogják ellenőrizni az óvintézkedések betartását.

Egyidejűleg nyomatékosan kérnek mindenkit – az árusokat és a vásárlókat egyaránt – a szabályok, a maszkhasználat és a távolságtartás betartására a piac területén, hogy ez a könnyítés megmaradhasson.

Végül Berényi Károly alpolgármester, gyermekorvos elmondta, hogy nagyon sokan hívják a praxisát továbbra is, elsősorban igazolások miatt keresik meg őt a szülők.

A szokványos vírusos betegségek most is megvannak, a betegségeket a tünetek elmúltáig otthon kell kiheverni, de az előírt 10 napot csak abban az esetben muszáj otthon tölteni, ha a gyermek covidos környezetben volt, vagy felmerül a coviddal fertőzöttség gyanúja. Városi szinten 30-40 főnél tarthatunk a pozitív esetek tekintetében, de sajnos nincsen megbízható adatunk, mert értesítéseket a Kormányhivataltól továbbra sem kapott az Önkormányzat.

operatív stábpiac