Alig lehet felismerni Szabó Bálintot, 20 kilót fogyott az előzetesben

Szinte felismerhetetlen a szegedi képviselő, jogász, akiről az édesapja küldött néhány képet a Blikknek. Mint mondta, fia megtört, betegeskedik, többször volt kórházban letartóztatása alatt.

A bulvárlapnak Szabó Gábor elmondta, fia Teljesen összetört, árnyéka önmagának. Mintegy húsz kilót fogyott, gyomorpanaszai vannak, kórházba is ki kellett szállítani. A letartóztatásakor valóban elmeorvosi vizsgálatnak vetették alá, de teljesen beszámítható, nincs mentális betegsége.

– Ám az első naptól fogva magánzárkában tartják, még a börtönön belül is megbilincselve szállítják, más rabokkal ellentétben. A beszélőkön személyesen nem érintkezhetünk, hanem üvegfallal elválasztva, kizárólag telefonon keresztül tudunk beszélni – mondta az édesapja.

Szerinte a hatóságok szándékosan nehezítik fia helyzetét, aki többször került hullámvölgybe. – Már beszélt arról is, hogy ha kiengedik, végleg visszavonul a politizálástól – mondta Szabó Gábor.

Mint arról a Hódpressen beszámoltunk, Szabó Bálint egyebek mellett gépkocsijával védett személyeket kísérő konvojokba sorolt be, ezzel veszélyeztette a konvojban haladók, valamint az arra közlekedők testi épségét. Emellett ellenszegült rendőri intézkedéseknek. Az előzetes letartóztatását április 12-ig meghosszabították.

A Szabó Bálintról készült képet itt lehet megnézni.

letartóztatásSzabó BálintSzegedvádemelés