Aláírták: szeptember 1-től a Balaton Busz BT buszaival utazhatunk

Márki-Zay Péter polgármester jelenlétében írta alá az új buszos szolgáltatásról szóló szerződést a közlekedésszervező feladatokat ellátó HVSZ ZRT vezérigazgatója, Katona Antal és helyettese, Varga Ferenc valamint Horváth Roland, a Balaton Busz BT vezérigazgatója.

„Mindannyiunk számára nagy jelentősége van városunkban a helyi személyszállítás megszervezésének és lebonyolításának” – fogalmazott a polgármester. Az előző városvezetéstől megörökölt adósságok miatt, az emiatt alá nem írt szerződés miatt a városnak konfliktusos viszonya volt a Volánnal. akkor egy helyi vállalkozás látta el a jól megszervezett, megújult körjáratokat. „Most egy európai uniós eljárásrend szerinti nyílt közbeszerzést írtunk ki, ennek nyertese sokak meglepetésére nem a jelenlegi vásárhelyi szolgáltató, hanem a Balaton Busz BT.” – mondta el a polgármester. A második legjobb ajánlat, amit a Jovány Busz KFT adott négy év alatt mintegy 100 millió forinttal lett volna több, mint amit a mostani nyertes adott.

Megnyugtatásul a polgármester közölte, hogy a szolgáltatás maga nem változik, csak a buszok – lehet, hogy még a sofőrök sem, hiszen a Balaton Busz BT szívesen foglalkoztatja tovább a mostani sofőröket. A menetrend tehát nem változik, illetve az sem, hogy városkártyával továbbra is ingyenesen lehet használni a helyi buszközlekedést.

Márki-Zay Péter többször is hangsúlyozta, hogy az új szolgáltatót tiszta versenyben választották ki, és elvárás felé a pontos menetrend betartása, a tiszta buszok használata és a megfelelő színvonalú szolgáltatás.

Horváth Roland, a Balaton Busz vezérigazgatója meg is erősítette, hogy várja a jelenlegi sofőrök jelentkezését, majd elmondta, hogy vadonatúj, valamint 5 és 9 éves buszokat állít majd csatasorba Vásárhelyen.

Ugyanígy megerősítést nyert az is, hogy az új szolgáltató szeptember 1-től veszi át a jelenlegi szolgáltatótól a tevékenységet.

A szerződést egyébként jóváhagyta a közgyűlés július 30-án, bár a napirend megvitatásakor Lőkösné Nagy Sarolta képviselőasszony aggályát fejezte ki, hogy a cég csupán Páty település személyszállítását látta el eddig, ami egy 8 ezres település, illetve azt is aggályosnak találta, hogy a nyertes cég a Volán alvállalkozójaként is dolgozik, akivel a városnak nem túl konfliktusmentes a viszonya.

Balaton Busz BTbuszközlekedésHódmezővásárhelyKatona AntalMárki-Zay PétertömegközlekedésVarga Ferenc