Agrárkamarai választások: 5600-an voksoltak a megyében

79 ezren voksoltak május 20-án a magyar agrárkamarai választásokon, a részvétel közel kétszer akkora volt, mint a legutóbbi, 2017-ben. Szél István a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnök elmondta, hogy a magas részvétellel nagyobb felhatalmazást kaptak, így hatékonyabban tudnak érdek érvényesíteni a parlamentben is.

Rekord részvétellel zárultak a 2022-es agrárkamarai választások. A szervezetnek országosan hozzávetőleg 400 ezer tagja van, közülük május 20-án 79 ezren járultak az urnákhoz. Csongrád-Csanád megyében az országos átlag felett volt a részvétel, 5600-an voksoltak érdekképviseletükre.

Demokratikus úton választanak érdekképviseletet. Nem csak a gazdák, hanem az élelmiszer alapanyag termelők is. A választáson 1 szervezet indult, aki összefogott 17 szervezettel, így összefogták az agrárium összes képviselőjét, mondta Szél István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke.

A szervezet megyei elnöke szerint a magas részvétellel hatékonyabban tudják érdekeiket érvényesíteni az agrárium szereplői, akár a törvényhozásban akár a parlamentben. Például az üzemanyagár kérdésében, amelyben nagy sikerük volt. Szél István reméli, hogy nemsokára az állatszállítókat és a kombájnokat is hatósági áron lehet majd tankolni.

Szél szerint a következő időszak egyik legfontosabb megoldandó problémája az öntözés kérdése, hogy minél több mezőgazdasági területet tudjanak vízzel ellátni. De a munkaerőhiány ellen is fel fognak lépni a megválasztott kamarai tagok.

agrármezőgazdaságNemzeti Agrárgazdasági KamaraSzél Istvántörvényhozás