Aggódnak a hozzátartozók- nincs megfelelő tájékoztatás a vásárhelyi kórházban

Bizonytalanságban tartják a betegek hozzátartozóit a Csongrád-Csanád megyei Betegellátó Központ- hódmezővásárhelyi tagintézményében. Legalábbis erről tanúskodik az az olvasói levél, amit szerkesztőségünknek küldött egy nagymamájáért aggódó fiatal lány.

Az történt, hogy hét elején bevittek nagymamámat a szentesi kórházba, mert zavarodott lett es elkóborolt. Ezután átszállították a hódmezővásárhelyi kórházba és napokig minden információ nélkül voltunk

– kezdte ismertetni Sallai Petra a történetüket.

Többször hívtam a kórházat, mindig leráztak azzal, hogy nincs bent a főorvos és ők nem tudnak tájékoztatást adni, hívjam később, akkor már bent lesz. Hívtam később is, akkor meg már nem volt, nem tudják kapcsolni – fejtette ki felháborodását a szentesi hölgy.

Napokkal később sikerült elérni a főorvost, aki tájékoztatást tudott adni a nagymama állapotáról.

Petra azt is elmondta, hogy mikor telefonált a kórháznak többször arra hivatkoztak a vonal másik végén, hogy nem tudják, hogyan kell átkapcsolni a telefont.

Látogatni egyáltalán nem lehet, információt meg nem adhatnak a nővérek. Szóval borzasztó. Ezek szerint, ha két hétig nincs főorvos, akkor két hétig semmit sem tudunk a nagymamánkról

– zárta gondolatait Petra.

Kerestük a Csongrád-Csanád megyei Betegellátó Központ- hódmezővásárhelyi tagintézményét e-mailben, hogy miként tájékoztatják a hozzátartozókat, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

betegekhódmezővásárhelyi kórházhozzátartozókpanasztájékoztatás