Adventi ajándékokat adtak és kaptak a HSZC diákjai

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola és Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola Intézményegysége minden évben kiemelt figyelmet fordít az adventi időszakra. Nem maradhattak el a gyertyagyújtások, de az ajándékozások sem.

Ez az oka annak, hogy hétről hétre az adventi vasárnapokat követő iskolai napon példás magatartású, kiemelkedő tanulmányi teljesítményű és a közösségért önzetlenül tevékenykedő tanulók gyújtottak gyertyát egy rövid ünnepség keretében. Az osztályfőnökök által kiválasztott diákokról egy rövid méltatás hangzott el, az egész közösség előtt részesültek dicséretben.

Az idei évben Olaru Denisz, Tóth Levente, Nagy Mirtill Virág, Gyöngyi Ákos, Nagy Enikő, Patkós Rebeka Kinga, Budai Hajnalka, Selmeci Borostyán, Bellér Ádám tanulók gyújtottak gyertyát. 

A tanulók a várokozás heteiben ajándékokat készítettek az általános iskolásoknak: habkarikát, mézes süteményt, fenyőtalpakat és gyertyatartókat. Ezeket juttatták el a vásárhelyi és a Vásárhely környéki iskolásoknak: a Kozmutza Flóra, a Varga Tamás, a Szőnyi Benjámin, a Klauzál Gábor, a Szent István Általános Iskolába, valamint Mindszentre, Földeákra, Algyőre, Békéssámsonra és Székkutasra.  

Az iskola aulájában felállított karácsonyfa alatt gyűjtötték az oktatók, a tanulók és a Gastro-ker Alapítvány adományait a Máltai Szeretetszolgálat részére, amelyet december 21-én a negyedik adventi gyertya meggyújtásakor, a téli szünet előtti utolsó tanítási napon adtak át.  

A Máltai Szeretetszolgálat által felajánlott asztali számítógépet Varsányi Viktor, tizedik évfolyamos Villanyszerelő tanuló kapta az oktatói testület javaslata alapján.

Corvin Mátyás TechnikumHSZCKalmár Zsigmond Szakképző Iskola