Adománylevéllel és kézfogással köszönte meg a hadisírgondozók munkáját Berényi Károly

A hódmezővásárhelyi katonasírok rendben tartását a városban lassan két évtizede önkéntes alapon a lokális Történelmi Vitézi Rend tagjai, illetve a gondozások alkalmával hozzájuk csatlakozó civilek és diákok végzik.

Dr. Berényi Károly alpolgármester – az elmúlt évekhez hagyományaihoz híven – váratlanul felkereste a hadisírgondozó önkénteseket, akiket éppen akkor az újvárosi református Dilinka temetőben talált meg. A sírok tisztítását és a körülöttük lévő gaz megnyírását Kovács Ferenc és Béres Benedek tartalékos katonatisztek, Bereczki Bence önkéntes, illetve a hódmezővásárhelyi Kratochvil Károly Honvéd Középiskola egy diákja végezték, akik a háborús hősök megtisztított emlékműveit nemzeti színű szalaggal is megjelölték.

Hagyományőrző, hadtörténeti kutató és kegyeleti munkájukat az alpolgármester a látogatása alkalmával egy százezer forintról kiállított díszes adománylevéllel és egy elismerő kézfogással köszönte meg. A levelet Kovács Ferenc tartalékos hadnagy, a városi Vitézi Rend tagja vette át a csapat nevében.

Berényi KárolyhadisírgondozókKovács FerencTörténelmi Vitézi Rend