A WC-be se akarják beengedni az új játszóházon dolgozó munkásokat

Elkezdődtek a kivitelezési munkálatok a Petőfi utca 6. alatt városi költségvetésből épülő új játszóház helyszínén. Az önkormányzati épület emeletét a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség fenntartásában lévő Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola használja. Bár erről külön megállapodás nem szól, az iskola birtokba vette a földszinti helyiségek egy részét is. Az itt kialakítandó új játszóház kapcsán most kiéleződött a konfliktus. Márki-Zay Péter polgármester a VTV Időben című műsorában beszélt a helyzetről.

 – A Szőnyi iskola teljesen jogtalanul, teljesen illegálisan foglalt el területet a földszinten, nekik csak az emeletet adtuk át. Bejelentették az igényüket a földszintre, hogy azt ingyen szeretnék megkapni, majd utána az egész épületre, és azért a részért, ami nekik törvény szerint nem jár ingyenesen, fizetnének valamit, de a többi sem jár nekik és mégis igényt tartanak rá, és perrel fenyegetőznek. A munkásokat, akik ott dolgoznak, nem engedik be a WC-be. Ezt a primitívséget én abszolút felháborítónak tartom – mondta el a polgármester az Időben című műsorban.

Felháborítónak tartja továbbá, hogy Benkő Zsolt például a nejlon borítást leszaggatta, ami azért van ott, hogy a munkaterület melletti részeket ne érje szennyeződés.

– fakadt ki a polgármester Bán Csabára utalva az interjúban. 

– Semmi alapja nincs annak, hogy ő ezt az épületet magának követelje, az önkormányzat a tulajdonos. Alkotmánybírósági döntés van róla, hogy még a neki valóban átadott emeleti részt is mi használhatnánk arra, amire csak akarjuk, ilyenkor szünidőben például. Szívesen mellékeljük Bán Csabának, ha kíváncsi rá. És ő akadályozza  a mi munkánkat, egy játszóház kiépítését, azért, hogy a vásárhelyi családok a kicsi gyerekeikkel, ha rossz idő van, eső van, tél van, akkor is tudjanak menni játszótérre?! Ezt akarják megakadályozni? Hát milyen emberek ezek? Hogy nem keresztények, az biztos – fogalmazott Márki-Zay Péter.

Az eset kapcsán szerettük volna megkérdezni Bán Csabát és Benkő Zsoltot is, de egyelőre nem sikerült telefonon elérni őket. Természetesen az ő álláspontjukat is szívesen közöljük, amint reagálnak.

Az VTV-interjú témával foglalkozó részét visszanézhetik itt.

Frissítés! Bán Csaba időközben visszajelzett, hogy hamarosan, várhatóan jövő hét elején valamilyen formában reagálni szeretne a történtekre, melyre természetesen lehetőséget adunk majd felületeinken.

Bán CsabaBenkő ZsoltjátszóházMárki-Zay PéterPetőfi 6.református egyházközségReformátusokSzőnyiSzőnyi Benjámin Általános Iskola