A Volánbusz visszautasítja Hódmezővásárhely önkormányzatának vádjait

Korábban megírtuk, hogy Hódmezővásárhely önkormányzata először is fellebbezett az ítélet indoklása ellen a Volánbusz Zrt., mint felperes és köztük, mint alperes elleni polgári jogi perben, az ítélet indoklása miatt, mely indoklás azt mondta ki, hogy a felek között élő szerződés áll fenn. Másrészt viszont büntetőfeljelentést is tett a város a Volánbusz ellen, hűtlen kezelés gyanújával. A társaság visszautasítja ezeket a vádakat, egy nyilatkozatot juttattak el szerkesztőségünkhöz ezzel kapcsolatban.

A nyilatkozatban azt írják, hogy a Volánbusz állami tulajdonú vállalatként felelősen gazdálkodik a rábízott vagyonnal, és visszautasítja a hódmezővásárhelyi önkormányzat alaptalan vádjait.

Azt is hozzáteszik, hogy a társaság felelős közszolgáltatóként fenntartotta és továbbra is fenntartja a közszolgáltatást Hódmezővásárhelyen. A járatok továbbra is az önkormányzat és a társaság között fennálló közszolgáltatási szerződés szerinti menetrendnek megfelelően közlekednek. A szerződés tényleges létrejötte az új szolgáltató 2020. évi megjelenéséig nem volt kérdéses egyik fél számára sem, az önkormányzat 2019-re vonatkozóan meg is fizette a szerződés szerinti ellentételezést, és a város polgármestere csak 2020 májusában kezdeményezte annak közös megegyezéssel történő megszüntetését.

A közszolgáltatási szerződés jogszerű felmondása nem történt meg, az önkormányzat is érvényesnek tekintette a megállapodást, melynek létrejöttét a Szegedi Törvényszék egyelőre nem jogerős ítéletének indokolásában is rögzítette, és azt állapította meg, hogy a Volánbusz jogosult az ellenszolgáltatásra, írják közéeményükben.

A társaság álláspontja szerint Hódmezővásárhely alapvető érdeke is az lenne, hogy a szerződést érvényesnek és hatályosnak ismerje el. A Volánbusz mindvégig a kialakult vitás helyzet jogszerű, minden érintett számára megfelelő megoldására törekedett és törekszik, zárják a közleményt.

feljelentésközleményÖnkormányzatperVolánbusz Zrt.