A Villeroy valóban leépít, csak éppen nem úgy és nem olyan mértékben

Tegnap szárnyra kapott az a híresztelés, hogy a Villeroy több mint száz munkavállalót elküld. Valóban lesznek leépítések, de nem olyan mértékben, mint azt terjesztették.

A Villeroy & Boch Magyarország Kft. arról tájékoztatta portálunkat, hogy az európai fürdőszobai piac, melyen a Villeroy & Boch Magyarország, a Villeroy & Boch csoport egyik legnagyobb szanitergyára is tevékenykedik, az idei évben jelentős mértékben csökkent, és az ismert jövő évi előrejelzések sem számolnak komolyabb növekedéssel.

Emiatt a vállalat már az idei évben is kevesebb terméket gyártott a tavalyinál, illetve a korábbi évekhez képest. 2024-re a termelési igény tovább csökken, a vállalat ennek következtében kénytelen a termelési létszámot a gyártáshoz igazítani.

A cég 2023-ban a szokásosnál és tervezettnél hosszabb leállással próbálta áthidalni a csökkent igény miatti létszám többletet, amely már 2024-ben nem tartható. Ezért a vállalkozás 2023 novemberében és decemberében csoportos létszámleépítést hajt végre a vásárhelyi üzemében.

Számos intézkedésnek köszönhetően (külföldi munkaerő szerződéseinek felmondása, átcsoportosítások, közeljövőben nyugdíjba vonulók megtartása …) a leépítés várhatóan mindösszesen 45-50 magyar munkavállalót érint majd.

A Villeroy & Boch Magyarország a törvényi kötelezettsége szerint tájékoztatta a Foglalkoztatási Hivatalt és megkezdte a tárgyalásokat a szakszervezetekkel az érintett munkavállalók kompenzációjáról és támogatásáról.

leépítésVilleroyVilleroy & Boch Magyarország Kft