A VEKE szerint egy üvöltözős megbeszélés után került Lázárékhoz a Nemzeti Közlekedési Központ

„Pünkösdi királyságnak bizonyult Vitézy Dávid nagy tarolása, amivel mindent maga alá gyűrt a közlekedés területén, amit csak lehetett”írja posztjában a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE).

A 300 fős céget, a Nemzeti Közlekedési Központot elvették Vitézytől, sőt, a Palkovics László vezette Technológiai és Ipari Minisztériumtól is. A döntést a hírek szerint egy üvöltözésbe torkolló ,,megbeszélés” után hozta meg a kormány, ahol is Lázár János érvényesítette akaratát, már ő a cég tulajdonosi joggyakorlója és nem Palkovics László vagy Vitézy Dávid – írják. A döntés a Magyar Közlönyben meg is jelent.

A Telex emlékeztet, hogy Lázár lépése nem volt meglepő, mert a Miniszterelnökség már két hónapja jelezte, hogy a Budapesti Fejlesztési Központ ellátta feladatok várhatóan Lázár János tárcájához kerülnek.

Az átvett beruházások nagy része a fővároshoz kötődik: a HÉV-ek felújítása, a Déli körvasút, a Pázmány Campus példának okáért. Elképzelhető, hogy ezek a projektek háttérbe szorulhatnak, mivel Lázár János korábban többször emlékeztetett, hogy szerinte a vidék fejlesztése sokkal fontosabb, mint a fővárosé, hívta fel a figyelmet a Telex.

Vitézy egyébként néhány napja volt Hódmezővásárhelyen, megnézte a tram-traint.

közlekedésLázár JánosVárosi és Elővárosi Közlekedési Egyesület