A vásárhelyi tankerület rendezte, a kórház növelte tartozását novemberben

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság adóssága megközelítette az egymilliárd forintot.

A megyei kormányhivatal és a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ is túlnyomórészt rendezte százmilliókra rúgó tartozását a múlt hónapban – derül A Magyar Államkincstár aktuális tájékoztatójából. A közleményben azt írták, hogy az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szervek által jelentett lejárt tartozásállomány összege 2022. november 30-án 98,4 milliárd forint volt. A tartozásállomány a 2022. október 31-i állapothoz képest egyenlegében 22,1 milliárddal csökkent.

A tartozásállomány teljes összegéből az állammal szemben fennálló tartozás 1,3 milliárd forint, a szállítókkal-szolgáltatókkal szemben fennálló tartozás állománya 97,1 milliárd forint.

Október végén a kormányhivatal még 298, míg a vásárhelyi tankerület 103 millióval volt adós a beszállítók felé, ám november végére előbbinél 4, utóbbinál 5 millióra csökkent a kifizetetlen számlák összege.

A Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ adóssága 801-ről 838 millió forintra növekedett, míg a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság múlt hónap végén már 936 millió forinttal tartozott partnereinek. A nyomozóhatóság tartozása novemberben 158 millióval, vagyis átlagosan napi több mint mint 5 millióval nőtt.

adósságCsongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-MakóCsongrád-Csanád Megyei KormányhivatalCsongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságHódmezővásárhelyi Tankerületi KözpontMagyar Államkincstár