A vásárhelyi Kecskés Ákos bekerült a válogatott keretbe

Pénteken délután kiderült, hogy a Budapest Honvéd két játékosa, a védő Baráth Botond és a középpályás Tamás Krisztián is megsérült, így nem tudnak csatlakozni a csapathoz. Helyükre a Lugano két játékosát, Kecskés Ákost és Holender Filipet hívta meg Marco Rossi. Ezzel ötre nőtt az újoncok száma a keretben, hiszen előbbi most először vesz részt A-válogatott összetartáson – olvasható az MLSZ honlapján.

Marco Rossi 5 nappal ezelőtt hirdette ki a szeptemberi két Nemzetek Ligája-mérkőzésre összeállított keretét, amelyet már eredetileg is kompromisszumok mentén kellett összeállítania, hiszen több szóba jöhető játékosról is le kellett mondania sérülés miatt, vagy azért, mert az illető játékosnak jelenleg nincs klubcsapata.

A kerettagok vasárnap este érkeznek meg az összetartásra, majd szerdán utaznak el a csütörtök esti Törökország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés helyszínére, Sivasba, majd vasárnap a Puskás Arénában fogadja a csapat az orosz válogatottat.

A keret:
kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (MOL Fehérvár FC)

védők:
Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano), Korhut Mihály (DVSC), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Apollon Limasszol)

középpályások:
Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Kalmár Zsolt (FC DAC), Nagy Ádám (Bristol City), Schäfer András (FC DAC), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg)

csatárok:
Babati Benjámin (ZTE), Holender Filip (FC Lugano), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Simon Krisztián (Újpest FC), Szalai Ádám (FSV Mainz 05), Szőke Adrián (Heracles Almelo)

fociKecskés ÁkoslabdarúgásNemzetek Ligája