A vásárhelyi Idősügyi Tanács szeretné a közbeszédet megtisztítani

Az alábbiakban az Idősügyi Tanácsnak a közbeszéd megtisztítására tett határozati javaslati felhívását olvashatják:

Sajnos úgy tűnik, hogy nem elég a vírushelyzet okozta feszültség, egy másik alattomos kór is megtámadta a városunkat! Ez a közbeszéd eldurvulása!

Mintha nem lenne elég bajunk, még szándékosan is bántjuk egymást, borzoljuk egymás idegeit. Nem kell mindenben egyetértenünk, ezt nem is lehet. Természetesek a viták, elfogadható a kritika, lehet más a véleményünk, hangsúlyozhatjuk a különállásunkat.

De a személyeskedést, a szándékos rosszakaratot, a féligazságok hangoztatását mellőzni kellene!

A hazugságok – amiknek nincs semmilyen valóság alapja, – csak arra jók, hogy a másikat megpróbáljuk megalázni, emberi mivoltában megsérteni. A rágalmazást, a mocskolódást mindenkinek be kellene fejeznie! Felhívjuk a képviselő testület figyelmét, hogy adják meg egymásnak a minimális tiszteletet, mutassanak példát a város lakosságának!

Mindenkinek meg kell értenie, hogy a várost nem elfoglalni, illetve visszafoglalni kell, hanem felelősen működtetni, vigyázni az értékeire. A lakosság érdekeinek szem előtt tartásával – lehetőségeinkhez képest – fejleszteni. Ez nem pártfeladat, nem személyes érdek vagy ellenérdek – ez a közös feladatunk.

Arra kérjük a képviselőtestület minden tagját, mielőtt leír, vagy kimond egy hazug rágalmazó szót, jusson eszébe az esküje szövege!

Fejes Péter elmondta, mivel azt látja, politikai vonalak mentén kettészakadt a város, ezért nyújtják be fenti szövegű határozati javaslatukat. Oskovics György, a Hadigondozottak Egyesületének vásárhelyi elnöke is kiállt a döntés mellett, elmondta, egymást tisztelni kellene, és nem arra az alkalmat keresni, hogy hogy tudjuk a másikat alázni. Ő ennek sosem volt a híve. Arra kéri a vásárhelyieket, csatlakozzanak a felhíváshoz. Fejes Péter hozzátette, felhívásuk nem pártpolitikai.

Hadigondozottak EgyesületeIdősügyi TanácsOskovics György