A vásárhelyi Fidesz szerint a polgármester elhanyagolta a várost a borsodi választás miatt

A Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete sajtótájékoztatót tartott (melyre nem hívták meg szerkesztőségünket), ahol kifejtették: Márki-Zay Péter egy olyan jelöltet támogatott, aki vesztett, ezért ő is bukott, valamint, hogy a város nem fejlődik.

A Vásárhely24 beszámolója szerint Havasi Katalin, a Fidesz helyi szervezetének elnöke, valamint Benkő Zsolt és Galambosné D. Szabó Katalin önkormányzati képviselők kifejtették: nem az ellenzékiség a gátja a város fejlődésének, hanem a polgármester személye, annak országos politikai ambíciói, viselkedése. Szerintük nehéz az elmúlt egy évet értékelni, olyan most Vásárhely, mintha megtorpant volna, a fejlődés megállt. A polgármester többet van távol, építi saját karrierjét. Gondolatai nem Vásárhely, hanem országos ügyek és saját karrierépítése körül forognak. Szerencsen egy olyan embert támogatott, aki elveszített egy választást, és ezzel Márki-Zay Péter is bukott. Közölték azt is: meglátásuk szerint a polgármester tevékenysége során már rengeteg kárt szenvedett a város, de félő, hogy további milliárdoktól és fejlesztésektől esik el a lakosság.

Még csütörtökön készítettünk interjút Márki-Zay Péterrel. Akkor a polgármester elárulta, hogy valójában több mint heti 40 órát foglalkozik a város ügyeivel, szabadidejében fordít figyelmet az országos politikára. Elmondta azt is: a régi adósságok visszafizetése nagy terhet ró a városra, de örömteli, hogy több terület is gazdára talált az ipari parkban.

Benkő ZsoltFideszHavasi KatalinHódmezővásárhelyMárki-Zay Péter