A vásárhelyi Fidesz a város anyagi helyzetéről érdeklődik, Márki-Zay szerint Lázárt nem lehet elérni

Mint arról beszámoltunk, Hódmezővásárhely az egyetlen megyei jogú város, mely egy fillért sem kap a kormánytól a rezsikompenzációként. A helyi Fidesz felszólította a város könyvvizsgáló cégét, hogy adjon képet a város pénzügyi helyzetéről, a polgármester szerint pedig nem éri el telefonon a körzet fideszes országgyűlési képviselőjét.

Ma délután közleményt adott ki a vásárhelyi Fidesz, amiben azt írják: ,,Márki-Zay Péter korábban többször is megerősítette, hogy a város anyagilag jól áll, milliárdok vannak a számlán, nem szorul segítségre, most viszont azt állítja, ha Hódmezővásárhely nem kap kormányzati támogatást, akkor csődbe megy a város.”

Mint írják, szeretnék tisztán látni, hogy milyen anyagi helyzetben van a város, ezért felszólítják a város könyvvizsgáló cégét, hogy ,,büntetőjogi felelősségük tudatában, nyolc napon belül adjanak részletes és világos tájékoztatást a képviselő-testület és a város nyilvánossága részére Hódmezővásárhely valós pénzügyi helyzetéről.”

Miközben a kormánypárt helyi szervezete válaszokat vár, Márki-Zay Péter arról számolt be, hogy nem tud beszélni Lázár Jánossal telefonon. A polgármester úgy fogalmazott: ,,hiába tárgyaltunk személyesen Balla György miniszteri biztossal még októberben, állami támogatás nem érkezett Vásárhelyre. Nehezen tudom ezt másként értelmezni, mint hogy valaki, vagy valakik lobbitevékenységet folytattak a háttérben, hogy Hódmezővásárhely ne kapjon állami támogatást.” Erről szeretett volna beszélni a térség képviselőjével, de többszöri megkeresés alkalmával sem érte őt el és nem is hívta vissza.

Lázár János Facebook oldalán hétfő óta visszatekintés van 2022-re, így a tavaszi kampány képei, az eredmény bejelentése és egy közös fotó látható Novák Katalinnal a köztársasági elnöki beiktatásakor.

FideszHódmezővásárhelyLázár JánosMárki-Zay Péterrezsirezsimompenzációtámogatás