A városvezetés nem háborúpárti, hanem katonapárti

A háborúpárti kormány által halálos veszélybe küldött, hódmezővásárhelyi telephelyen szolgálatot teljesítő katonák mellett áll ki Hódmezővásárhely testülete, ezentúl a megsérült hódmezővásárhelyi szolgálatot teljesítő katonák támogatást kapnak. A közgyűlés szinte egyhangúan döntött a katonák támogatásáról (egy képviselő nem volt jelen, egy pedig tartózkodott).

„A döntés értelmében minden hódmezővásárhelyi honvédelmi egységben szolgálatot teljesítő honvéd súlyos, illetve maradandó sérülése, esetlegesen annak kialakuló fogyatékossága esetén a honvéd részére, elhalálozása esetén pedig közeli hozzátartozói részére az önkormányzat támogatást nyújt.” – erről szavazott ma a közgyűlés. A Hódmezővásárhely Városáért Közalapítvány számára 6 millió forintot különítenek majd el. A megsérült honvédok vagy az elhunytak hozzátartozói kérelmezhetik a támogatást, amely maradandó fogyatékosságot okozó sérülés esetén 1 millió forint, egyéb sérülés esetén fél millió forint.

A közalapítvány kuratóriuma a közgyűlésen azt a feladatot is megkapta, hogy kidolgozza a támogatási rendszer részleteit és felvegye a helyőrséggel a kapcsolatot.

Hódmezővásárhelykatonaközgyűléstámogatás