A városvezetés is tesztelte a menzát

A polgármester Gyöngyösi Ferenc alpolgármesterrel és az önkormányzat néhány más munkatársával, valamint Boros Attilával, a Prizma Food igazgatójával próbálta ki szerdán a közétkeztetés menüjét. Az étel minőségében nem találtak kifogásolnivalót, és azt is megtudták a helyszínen, hogy a legtöbb gyerek már most is használja a terminálon a diákigazolványát, amely jövő hétfőtől élesben fog működni.

– Kiváló volt az ebéd, jól van megfőzve, nagyon ízletes, én személy szerint az EMMI által előírt ételízesítő-, só- és cukorhiányát sem érzékeltem rajta! – így értékelte Márki-Zay Péter a mai menüt, amely zellerkrémleves volt levesgyönggyel, illetve mexikói ragu rizzsel.

A helyi viszonyokhoz alkalmazkodva, és a lakosság felől érkező jelzések alapján október 1-től kínálnak alternatív B menüt is. – Az új, most megnyitott konyhánkban a kétféle menü megfőzése is jobban, gördülékenyebben tud megvalósulni – mondta a helyszínen Boros Attila igazgató. – Azt látjuk, hogy a szülők nagyon nagy számban választanak és nagyon népszerűnek látjuk a B-menüt, sőt, maga a befizetési szám is emelkedni kezdett ezzel, hogy választhatnak. (Korábban megírtuk a regisztráció és a menüválasztás menetét.)

Szeptembertől már hot-dog és hamburger is szerepel egyébként a menza menüjén. A céghez nem nagyon érkezik negatív visszajelzés az étel minőségét illetően. – Bármelyik szülőt, aki esetleg nem elégedett, szívesen látjuk bármelyik konyhánkon, hogy megkóstolja ő is az ételt. Egyetlen dolgot kérünk csak: szeretnénk, ha kitöltene egy értékelőlapot – mondta a közétkeztető cég igazgatója a VTV-nek.

– Sok volt a panasz, hogy a gyerekek nem azt kapják, amit szeretnek, ezért fantasztikus dolog, hogy október 1-től A- és B-menü közül választhatnak a szülők gyerekeik számára – fogalmazott Márki-Zay Péter.

Fontos újítás az is, hogy jövő hét hétfőtől kártyával – a rendszerben regisztrált diákigazolvánnyal vagy városkártyával – kell igazolni magát mindenkinek, aki a menzán étkezik. Már a mostani tesztidőszakban is azt látják, hogy a gyerekek 80 százaléka használja a terminált, de felhívják mindenki figyelmét, hogy jövő héttől mindenképpen hozzák a kártyájukat (diákigazolványt vagy városkártyát), ha étkezni szeretnének.

A közétkeztetés minősége egyébként a tegnapi közgyűlésen is téma volt, mi pedig szavazást is indítottunk, hogy megtudjuk az Önök véleményét.

Boros AttilaKözétkeztetésMárki-Zay PéterPrizma Food