A valódi kérdésekről indít konzultációt Márki-Zay Péter pártja

A nemzeti konzultáció mintájára, de – ahogy fogalmaznak – a valódi kérdésekről kéri ki az emberek véleményét a Mindenki Magyarországa Néppárt egy mától hozzáférhető online konzultációs íven. A kérdések a korrupció témája köré csoportosulnak.

Beszéljünk végre a valódi kérdésekről! Míg a Fidesz a „nemzeti konzultációi” során is manipulálja a magyar választókat, addig a Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) olyan valós ügyekben kéri ki a választók véleményét, amelyek nézetünk szerint nagyban felelősek azért, hogy a társadalom morális állapota rosszabb a ’89-es rendszerváltozás előttinél, az ország pedig ennek következtében az Európai Unió második legszegényebb országa lett.” -írják sajtóközleményükben.

Nézetünk szerint az a hatalom, rendszer, amely saját népe javait intézményes keretek között fosztogatja, dézsmálja és kisajátítja, erkölcsileg alkalmatlan és méltatlan arra, hogy egy ország, egy nemzet vezetője lehessen. Akik vezetőkként korrupciós tevékenységben vettek részt vagy annak gyakorlatát hatalmukkal, befolyásukkal elősegítették, azoknak a jövőben vállalniuk kell tetteik súlyos erkölcsi, büntető- és polgári jogi következményeit” – fogalmaz a Mindenki Magyarországa Néppárt.

A kérdések között szerepel például, hogy „ha a korrupció megszűnne Magyarországon, akkor javulna-e az Ön és az ország helyzete”, de a kitöltők egy 16-pontos listáról kiválaszthatják azt is, hogy szerintük melyik az a három probléma, amely „a legsürgősebben megoldásra vár Magyarországon”.

A konzultációs ív itt elérhető és kitölthető.

alternatív nemzeti konzultációkorrupcióMindenki Magyarországa Néppártnemzeti konzultáció