A választók alig fele ment el voksolni Borsodban

Fél órával az urnazárás előtt 15 ezerrel kevesebben mentek el szavazni a borsodi időközi választáson, mint 2018 tavaszán.

Várhatóan az 50 százalékot sem fogja elérni a részvételi arány a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. számú egyéni választókerületben, ahol ma tartanak időközi országgyűlési választást.

A 18.30-as adatok alapján a választásra jogosult állampolgárok 44,57 százaléka, 33 627 fő adta le voksát az urnáknál. 2018 tavaszán fél órával a szavazás lezárása előtt 50 118 választó voksolt. Két évvel ezelőtt az ellenzéki pártok jelöltjeire összesen 25 408 szavazatot adtak le a körzet lakói.

A választást azért írták ki a tiszaújvárosi székhelyű egyéni választókerületben, mert júliusban motorbalesetben elhunyt a térség 2018-ban megválasztott képviselője, Koncz Ferenc (Fidesz). A posztért öt jelölt indul. A szavazólapokon – sorsolás alapján – a következő sorrendben szerepelnek a jelöltek: Biró László (Párbeszéd-MSZP-DK-Momentum-LMP), Váradi Gábor (független), Koncz Zsófia (Fidesz-KDNP), Sóváriné Bukta Erika (Demokrata Párt), Tóth Ádám (független).   A választókerület 42 településén 110 szavazókört alakítottak ki.

kampányOrszággyűlésországgyűlési választás