A Törley pezsgőpincészetben is jártak a corvinos diákok

A Závorszky Kúriában a bor-, a Törley-nél a pezsgőkészítéssel ismerkedtek, de voltak a Gundel étteremben is.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola érettségi utáni vendéglátásszervező, turisztikai szervező, értékesítő képzésben részt vevő, végzős tanulói háromnapos szakmai tanulmányút keretében látogattak el Budapestre osztályfőnökükkel, Bádonyi Mihállyal. Csatlakoztak hozzájuk néhányan az alsóbb évfolyamos kereskedő és webáruházi technikusok közül is. A színes élményeken túl a diákok elsősorban szakmai szemmel vizsgálták meg szálláshelyüket, valamint fővárosunk történelmi, kulturális és gasztronómiai nevezetességeit – írta portálunknak küldött levelében Kovács Ágnes.

A szakmai program első állomása a Záborszky Kúria volt, ahol a „Borváros” történelmével, a borkészítés modern és hagyományos technológiájával, valamint a borkóstolás és borminősítés előírásaival ismerkedtek meg a tanulók. A tanulmányút másik különleges eleme a – hungarikumként is számon tartott – Gundel Étteremben tett látogatás volt. A hely nem csak a magyar vendéglátás történetének legendás helyszíne, de egyben itt tájékozódhattak a tanulók a legújabb gasztronómiai trendekről is. A Törley Pezsgőpincészetben a pezsgőkészítés technológiájáról és a pincészet díjnyertes pezsgőiről tanultak a diákok.

A leendő szakemberek számára élményszerű tanulási lehetőséget nyújtottak azok a városnéző séták és múzeumlátogatások is, amelyek során nemzeti történelmünk és világörökségi helyszíneink kerültek terítékre. Bádonyi Mihály osztályfőnök a képzési követelményeket szem előtt tartva állította össze a programot úgy, hogy a lehető legváltozatosabb legyen. Így a tanulók eljutottak többek között a Várba, a Parlamentbe, a Magyar Zene Házába, a Néprajzi és a Mezőgazdasági Múzeumba, a Terror Házához és a Duna-parti holokauszt emlékhelyhez.

–Osztályfőnökünk nagyon komolyan veszi a szakmai elméleti alapokat, de ezzel az úttal megmutatta nekünk, hogy a gyakorlatban, élmények révén is mennyi mindent tanulhatunk. A feszített tempójú három nap minden pillanatát élveztük, rengeteg ismerettel gazdagodtunk, konkrét tapasztalataink birtokában pedig hiteles szakemberré válhatunk – fogalmazott Kallai Noel tanuló.

borCorvindiákokpezsgőtörley