A Tigris kísérte át a gyerekeket a zebrán

A Tigris és a Szeretem Vásárhely aktivistái ma reggel a kertvárosi katolikus iskola diákjait kísérték át a zebrán. A nagy autósforgalmat rendőr tartóztatta fel ez alatt.

Az iskolakezdés első napján ismét segítették a gyerekek (és az őket kísértő szülők) biztonságos átkelését a zebrán a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskolánál a Szeretem Vásárhely egyesület aktivisták, köztük az évek óta ilyenkor feltűnő Tigris.

A kisebbek először meglepetten néztek a mesékből ismert vadállatra, majd gyorsan megbarátkoztak vele, s kézen fogva mentek át a Hóvirág utcai zebrán az iskola oldalára. A bátrabbak még pacsit is adta neki.

A gyalogátkelőhelynél elkélt a segítség, ugyanis a Hóvirág utcán, a tanévkezdés okán is, hatalmas volt az átmenő forgalom, sokszorosa a nyárinak. Az átkelést rendőrök is segítették. Egyikük az autósforgalmat szabályozta, azaz állította meg időről-időre, míg a másik a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos szórólapot osztogatott.

A rendőrök jelenléte egyébként már önmagában is jótékony forgalomcsillapító hatással volt. Nem egy sofőr akadt, aki rendkívül udvariasan akkor is megállt a zebra előtt, amikor senki sem toporgott előtte, hogy áthaladjon.

Szenti Csilla és a Tigris kísérte át a gyerekeket ,a reggel az iskolához vezető zebrán. A forgalmat rendőr állította meg erre az időre

– Az idén négyéves az egyesületünk és negyedik alkalommal rendezzük meg ezt az akciót. Ez volt az első programunk a megalakulásunk után is – mondta Szenti Csilla. A Szeretem Vásárhelyt Egyesület tagja hozzátette: ért gondoltak erre, mert nagyon fontosnak tartják, hogy a gyerekek biztonságosan érjenek el az iskolába. – Tagjaink harmada pedagógus, többségünk szülő is így még jobban át tudjuk érezni ennek a fontosságát. Szeretnénk ezzel felhívni a figyelmet arra, hogy vége van a nyárnak, s a nyári közlekedési tempóból egy kicsit vissza kell kapcsolni az őszi-téli üzemmódba, s jobban odafigyelni a gyerekekre – tette hozzá.

A Tigrissel és a Szeretem Vásárhely aktivistáival holnap, azaz pénteken negyed 8-től az ének-zenei iskola diákjai is találkozhatnak a Szent István téri gyalogátkelőhelynél.

gyalogátkelőhelygyerekekszeretem vásárhelytigriszebra