A Tesco egyszerre nem enged be mindenkit

Csak meghatározott számú vásárló lehet az áruházakban. A korlátozás mától lép életbe a Tesco magyarországi üzleteiben.

Csütörtöktől limitet vezet be a magyar Tesco: egyszerre csak előre meghatározott számú vásárló lehet a boltokban. A társaság közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy az egyes áruházakban már mai is működő intézkedés szerint egy időben az áruház alapterületéhez képest annyi ember tartózkodhat bent, ahány biztonságosan be tudja tartani a 2 méter távolságot egymás között. A pontos létszám így áruházanként változó. A Vásárhely24 szerint a városunkban lévő hipermarketben ez a szám 328, a Szeged365 pedig úgy tudja, a szegedi Rókusi körúti áruháznál 635, a móravárosi Tescónál 312 fő a limit.

A vásárlók számát egy applikáció segítségével az üzletek bejáratánál a Tesco munkatársai követik és ellenőrzik. A vásárlók – a más szolgáltatóknál, mint például gyógyszertáraknál, postáknál már bevált gyakorlatot követve – minden esetben az épületen kívül fognak sorban állni, a biztonságos távolság megtartásával.

Az új intézkedés a 65 éven felettiek védelme érdekében a nekik fenntartott vásárlási időszakra is vonatkozik: 9 és 12 óra között az áruházlánc munkatársai mind a létszámot, mind az életkort ellenőrzik.

Tesco