A Tankerület döntésével ellehetetlenül Hódmezővásárhely iskolai vívóprogramja

A Hódmezővásárhelyi Tankerület döntése szerint az úszás- és vívásoktatás helyett a COVID-ra hivatkozva a stadionban fognak mindennapos testnevelés órákat tartani. Ennek kapcsán történt megbeszélés a város-, illetve a HMSZ NZrt. vezetése és Felletár György vívómester között.

Maga az indoklás is érthetetlen, hiszen a vívás a koronavírus-szempontjából a legbiztonságosabb sportok egyike: adott a másfél méteres távolságtartás, kesztyűt és maszkot viselnek a sportolók.

Az önkormányzat közlése szerint az országosan is példaértékű iskolai vívóprogramban 5-600 gyermek vett részt, akiknek nemcsak a testnevelésben adott pluszt, hanem a tanulmányi eredményeikre is jótékony hatással volt.

Fotó: A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata

Felletár György reményét fejezte ki, hogy mielőbb visszaállhat majd a vívásoktatás, amibe ő személy szerint is sokat fektetett, válogatott vívóként 15 éves kinntartózkodás után ezért tért haza Nagy-Britániából.

Márki-Zay Péter és az önkormányzat továbbra is elkötelezett a sportegyesületek támogatásában, a Csomorkány Egyesület szeptemberben a város új átlátható pályázati programjában 1,8 millió forint támogatást kapott a második félévre. A Tankerület döntése nemcsak utánpótlás szempontjából, de anyagilag is teljesen ellehetetlenítette a vívóegyesületet, mely kiváló országos eredményekkel büszkélkedhet.

HódmezővásárhelyHódmezővásárhelyi Tankerületi Központvívás