A szövetségi kapitány Kopasz Bálintról: Fantasztikus a teljesítménye

Mint arról beszámoltunk, az algyői sportoló férfi Kajak 1-es (K-1) 1000 méteren szerzett világbajnoki címet Kanadában. Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint Kopasz Bálint klasszis kategória.

„Azt már a rajt előtt hangsúlyoztuk, hogy a hat tavalyi olimpiai bajnokunk közül öt nincs itt, viszont az az egy, aki itt volt, Kopasz Bálint, nyert két aranyat” – nyilatkozott a közmédiának a kapitány. ,,A teljesítménye minden szempontból fantasztikus, Bálint a legerősebb mezőnyben nyert most két aranyat, ez nagyon ritka. Ráadásul bebizonyította, hogy csapathajóban is nagyon lehet rá számítani.”

Hüttner szerint az olimpiai bajnok Kopasz Bálint klasszis kategória: ezer egyesben a legrosszabb pályáról sikerült nyernie, csak szuperlatívuszokban lehet róla beszélni. Párosban pedig Nádas Bencével megmutatták, hogyan lehet okosan, taktikusan versenyezni, és bizonyították, hogy Magyarországnak van egy kiváló kettőse is.

Kopasz Bálint előbb szombaton K–1 1000 méteren nyert, majd egy nappal később Nádas Bencével a régi-új ötkarikás számban, K–2 500 méteren diadalmaskodott. A Bragato Giada, Nagy Bianka kenu páros tudott még dobogóra állni C–2 500 méteren, amelyen harmadik lett.

Magyarország 11 éremmel, – négy arannyal, egy ezüsttel és hat bronzzal – térhet haza a tengerentúlról, ezzel a teljesítménnyel a spanyolok mögött a második helyen zárt az éremtáblázaton.

aranyéremkajak-kenuKanadaKopasz Bálintvilágbajnokság