A szorítóban igazán önmaga a vásárhelyi Joó László

Tíz éve ismerkedett meg az ökölvívással Joó László, akkor volt 13 éves. Azóta is tart a sport iránti alázata és kitartása, ezzel pedig számos bajnoki címet szerzett. Három évvel ezelőtt a Magyar Bajnokságon 16 versenyzőből szerezte meg a harmadik helyet. A távlati terveiben pedig folyamatosan szerepel a boksz, az életét már nem tudja elképzelni nélküle.

Serdülő korában az öccsével kézen fogva jelent meg egy vásárhelyi sportágválasztón a még most is fiatal sportoló. Akkor Szalkai Laci bácsival elegyedtek szóba, a testvérével ettől kezdve lettek boksz „rabjai”. Laci bácsi szárnyai alatt megtanulta az boksz csínját-bínját, majd Szalkai Edinával folytatta a felkészülést a tornákra.

Nekem mindig hullámvölgyeim voltak, és mindig a vesztes meccsekből tanultam a legtöbbet. A karrieremet is egy vesztes meccsel kezdtem egy szegedi srác ellen, és később is egy olyan meccs volt a meghatározó az életemben, ahol nem engem hoztak ki győztesnek, mégis a nézők közül mindenki nekem szurkolt

-mesél Laci arról, hogy hogyan indult a boksz iránti szeretete.

Persze nem csak vesztes meccsei vannak a Hódmezővásárhelyi Box Klub versenyzőjének, mert kupákból is akad neki bőven. Felnőtt kategóriában 69-74 kg-ban az övé egy Magyar Bajnokság 3. hely, tavaly Kiskunhalason is bajnok lett, az idei és a tavalyi Tesco kupán is ő hódította el az első helyet.

Nagyon ajánlom a bokszot a fiataloknak. Az nem igaz, hogy a gyerekek az ökölvívástól agresszívak lesznek, mert, aki az utcán verekszik, az biztosan nem tanulta a küzdősportot, mert aki tanulta, az tudja mennyit veszíthet, ha eljár a keze

-teszi hozzá Laci, aki az edzéseket is megtartja a kisebbeknek a klubban, ha a vezetőedző éppen versenyen van a többiekkel.

Joó Laciról a vásárhelyi egyesületen belül az a hír járja, hogy nála tisztességesebb, alázatosabb, megbízhatóbb emberrel az életben is nehéz találkozni, nemhogy a pályán.

Mi az edzéseken kívül is összejárunk, segítünk egymásnak akkor is, ha valaki bajba kerül, Edina nem csak az edzőm, hanem a barátom is, csakúgy, mint a többiek

Joó László legközelebb Gyomaendrődön a pofon partin lép majd ringbe, nagy reményekkel várja ezt a tornát.

Hódmezővásárhelyi Box KlubJoó LászlóökölvívássportSzalkai Edina