A szokásos reggeli kávé meghosszabbíthatja az életet

Egy új tanulmány szerint a kávéfogyasztóknál alacsonyabb lehet a korai halálozás kockázata. A kutatás következtetései azonban a tanulmány megfigyelési jellege miatt még nem véglegesek – hívják fel a figyelmet a szerzők.

Azoknál az embereknél, akik kávét isznak – akár cukorral, akár anélkül – alacsonyabb lehet a korai halálozás kockázata, bár a szakértők figyelmeztetnek, hogy az eredmény nem feltétlenül magának a főzetnek köszönhető – írja a The Guardian.

Több tanulmány szerint a kávé jótékony hatással lehet az egészségre. A kávéfogyasztók esetében alacsonyabb a kockázata a krónikus májbetegségektől kezdve bizonyos rákos megbetegedéseken át egészen a demencia kialakulásáig.

A kínai kutatók egy friss tanulmányban megállapították, hogy azoknál az embereknél, akik naponta mérsékelt mennyiségű kávét fogyasztottak, akár cukorral édesítették, akár nem, hét év alatt alacsonyabb volt a halálozás kockázata, mint azoknál, akik nem fogyasztottak kávét.

Hasonló eredményeket találtak az instant, az őrölt és a koffeinmentes kávé esetében is.

cukoréletfogyasztáshalálkávé