A szezon utolsó hazai meccsére készül a Kosársuli

Ma utoljára lép pályára az NB I/B Zöld csoport 2023/24-es idényében a Vásárhelyi Kosársuli. Saša Vejinović csapata az 5. helyért zajló párharcban a Győrt látja vendégül a Hódtói Sportcsarnokban.

A két együttes kiváló alapszakaszt zárt, hiszen a Kosársuli a 4., a Győr a 3. helyen végzett, ám a rájátszás negyeddöntőjében a vásárhelyieket a Veszprém, a győrieket a Sopron állította meg.

Ezt követően sikerült a javítás: a Kosársuli kettős győzelemmel lépett túl a Dunaharasztin, míg a Győr hiába kapott ki 89-73-ra a Nagykőrös vendégeként, a visszavágón erődemonstrációt tartott és 99-73-ra nyert.

A tét az 5. hely, a kuparendszerben zajló, kétmeccses párharc pedig a Hódtóiban kezdődik. Érdekesség, hogy a Győr az egyetlen csapat a bajnokságban, amelyiket nem győzött le ebben a szezonban a Kosársuli: a legelső fordulóban, szeptember 22-én 99-86-ra nyert a Lógár Bence által irányított gárda, míg január 5-én hosszabbítást követően 89-84-re győztek a győriek Vásárhelyen. Ez volt az a meccs, amit követően elkezdődött a Kosársuli 12 meccses győzelmi sorozata.

A Vásárhelyi Kosársuli-Győr mérkőzés május 3-án, pénteken 18:30-kor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban. A belépés ingyenes.

GyőrHódmezővásárhelykosárlabdaVásárhelyi Kosársuli