A szezon legjobb játékával bravúros győzelmet aratott a Kosársuli

Nagyszerű sikert aratott péntek este a két új játékost a soraiban tudó Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjában: Utasi Gábor együttese 99-77-re győzte le a bajnokság 2. helyén álló Sopront a Hódtói Sportcsarnokban – adta hírül a csapat.

Vásárhelyi Kosársuli-SMAFC 1860 Soproni Egyetem 99-77 (16-24, 25-19, 31-18, 27-16)
NB I/B Zöld csoport, 16. forduló. Hódtói Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Téczely, Farkas, dr. Danka.

Kosársuli: Borbáth 5/3, Balogh 10/6, Rosic 9/3, Bálint 19/9, Orgona 18/6
Cserék: Kelemen 27/21, Kass 5/3, Megyesi 4, Knyur 2, Bősz -, Kruzslicz -, Ocskó –
Vezetőedző: Utasi Gábor

Sopron: Soós -, Csátaljay 12/3, Rátvay 18/6, Flasár 14/6, Schöll 19
Cserék: Bakk 7, Tallós 4, Bőhm 3/3, Mándity -, Pethő –
Vezetőedző: Farkas Dávid

Utasi Gábor: „Gratulálok a játékosaimnak a teljesítményükhöz! Nagyon kevés hibával, pontosan, fegyelmezetten, a taktikai utasításokat betartva játszottak, és ennek meg is lett az eredménye. A szoros első félidőt követően védekezést váltottunk, limitálni tudtuk az ellenfél palánk alatti kosarait, ennek köszönhetően kevés pontot kaptunk. A győzelemhez kellett, hogy nagyon jól dobtuk a hárompontosokat, ami a többi meccsen eddig hiányzott. A két új játékosunk beillesztése is sikerült, és úgy érzem, tudunk még ennél jobban játszani.”

Farkas Dávid: „Gratulálok a hazai csapatnak! Ilyen dobóformával nem is lehetett kérdés, ki nyeri a mérkőzést. Hiába próbáltunk minden védekezést, gyakorlatilag nem tudtunk mit kezdeni, extrábbnál extrább hárompontosokat kaptunk. A mai 10 fős keretünk az egész hét folyamán, sőt, általában minden héten összesen 4 különböző helyen edz, csak mérkőzéseken találkozunk, ez néha jól sül el, néha rosszul. Sajnos nehéz így csapatvédekezést kialakítani. Igyekszem beletenni a fiúkkal együtt a maximális munkát, de nehéz hétről hétre stabil teljesítményt nyújtani. Próbálunk tapadni az élmezőnyre. Tudjuk, hogy januárban sok helyen erősödnek a csapatok, de mi abszolút nem gondolkozunk ebben, továbbra is a fiataljainkban gondolkozunk és őket pörgetjük mérkőzésről mérkőzésre.”

Az U20-as csapat is nyert a soproniak ellen, 35-19-es félidő után 61-40 lett a végeredmény. A meccs legeredményesebbje a 15 pontig jutó Knyur lett.

Folytatás január 26-án, pénteken hazai pályán a listavezető Dávid Kornél Akadémia ellen.

HódmezővásárhelykosárlabdaVásárhelyi Kosársuli