A szeretet gyertyája is ég a vásárhelyi adventi koszorún

Havasesőben, csontig hatoló hidegben, de szívet melengető hangulatban gyúlt meg a város adventi koszorúján a negyedik – szeretetet szimbolizáló, – gyertya.

Gyöngyösi Ferenc alpolgármester ünnepi beszédében az adventi koszorú történetét mesélte el, kitérve a gyertyák szimbolikájára, különösen a negyedik gyertyáéra, a szeretet jelképezőre. Mindenkinek békés és boldog karácsonyt kívánt, majd megköszönte azok munkáját, akik az adventi gyertyagyújtásokat is szervezték, de egész évben azért dolgoztak, hogy a vásárhelyiek jól érezzék magukat a különböző eseményeken.

Bicskei Róbert, az adventista gyülekezet lelkipásztora arról beszélt, hogy Jézus eljövetele nem egy estére szól, ha valóban befogadjuk őt lelkünkbe, az egy egész életet jelent. Ahol Jézus van, ott szeretet van – tette hozzá.

Mándi Kitti, a csúcsi és erzsébeti református gyülekezet lelkipásztora mondott imát. Az ünnepséget Xantus Barbara zárta, aki kedvenc – szeretetet és vidámságot hozó – dalait adta elő, és természetesen felcsendültek a klasszikus karácsonyi énekek is.

Talán csak a gyerekeket nem zavarta az eső és a hideg, ők boldogan körhintáztak, dodzsemeztek és lovaskocsiztak – ez utóbbit az MMM és Tiszta Vásárhelyért Egyesület jóvoltából ingyenesen.

adventgyertyagyertyagyújtásGyöngyösi FerencHódmezővásárhely