A szerETET a jelszavuk

A huszadik ruha- és ételosztását szervezte meg a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Tiszta Vásárhelyért Egyesület, ezúttal a Klauzál utcai Szabadság Olvasókör épületében.

A csapat mára már több mint 300 adag ételt főz, három nagy üstben rotyogott ma is a tárkonyos palócleves. A főszakács ma is Czeller Éva volt, aki elmondta portálunknak, hogy számára a főzés egy kreatív alkotás. ,,A legszebb szavunkban is benne van az „ETET” szó, a szerETET pedig a legfontosabb mindannyiunk életében. Én világéletemben szerettem etetni a családomat, a szeretteimet.” Éva elmondta, hogy sokan megállítják az utcán, a strandon, érdeklődnek mit fog főzni legközelebb.

Czeller Éva szeret főzni, szerinte a szerETET a legfontosabb az életben

Czeller Éva arra is felhívta a figyelmet, hogy a kétheti főzések adományokból valósulnak meg, jön a tél, amikor mindenkinek még nehezebb, éppen ezért felhívta mindenki figyelmét, hogy aki teheti, az adományozzon a Tiszta Vásárhelyért Egyesület számlájára, „Minden fillérnek nagyon örülünk” – fogalmazott.

Önkéntesek készítik elő az alapanyagokat

A több mint 300 adag ételt most 80 ezer forintból hozták össze abból a pénzből, ami az egyesület számlájára érkezett, a desszertként kínált fahéjas csigát Márki-Zay Péter vásárolta.

A jelenlévők már 11 órakor elkezdhettek ruhát válogatni, amit szintén önkéntesek: Weiss Ildikó és Apróné Katalin szoktak összekészíteni. Az adományokba kapott ruhákat ők válogatják át, hogy a helyszínen csak jó minőségű, használható ruhanemű között tudjanak keresni a rászorulók.

A válogatott ruhaneműnek mindig nagy sikere van

12 órakor Márki-Zay Péter és Sipos Róbert osztotta ki az ételt a jelen lévőknek, ifjabb Jovány Gyula pedig csípős szószt adott azoknak, akik kérték. Márki-Zayné Vincze Felícia pedig – sérülése ellenére – fáradhatatlanul osztotta a desszertet, a fahéjas kalácsot.

Önkéntesek ma is mintegy 200 adag ételt vittek házhoz azoknak, akik túl betegek vagy mozgásukban korlátozottak és nem tudják felkeresni az ételosztás helyszínét.

A ruha- és ételosztásról itt találnak meg minden információt.

ételosztásHódmezővásárhelyMárki-Zay PéterMindenki Magyarországa MozgalomruhaosztásTiszta Vásárhelyért egyesület