A Szegedi Törvényszék visszautasítja, hogy Márki-Zay tárgyalása koncepciós eljárás lett volna

Hódmezővásárhely polgármestere ugyanakkor nem érti, miért nem kapott lehetőséget további bizonyításra, érvelésre, tanúk meghallgatására és bizonyítékok benyújtására.

,,Újabb koncepciós ítéleten vagyunk túl”

– jelentette ki Márki-Zay Péter a szerdai tárgyalás után. Lázár János azért jelentette fel őt, mert elmondása szerint kapcsolatba hozta őt a Szeviép és a K-Art cégek csődjével kapcsolatosan. Márki-Zayt 400 ezer forint bírságra ítélték, de elmondása szerint nem vádolta meg bűncselekménnyel Lázárt és a tárgyaláson a bizonyításnak sem adtak teret.

A Szegedi Törvényszék sajtóközleményt adott ki pénteken. Azt írják:

,,A tárgyalás megnyitását követően a magánvádló jogi képviselőjének indítványára az eljáró bíró a jogszabályi rendelkezésekkel összhangban zárt tárgyalást rendelt el. Az eljárás koncepciós megjelölését a Szegedi Törvényszék határozottan visszautasítja, hiszen ezen megjegyzés minden jogi és ténybeli alapot nélkülöz.”

Márki-Zay szombaton úgy értékelt: a bíró korszakalkotó koncepciós eljárást fejlesztett ki, hiszen Lázár János nem követhetett el semmilyen bűncselekményt, hiszen a nyilvántartások szerint büntetlen előéletű. ,,Ilyen alapon soha egyetlen bűnös sem kerülne börtönbe, mert az első bűncselekmény idején mindenki büntetlen előéletű” – fűzte hozzá a polgármester.

Lázár JánosMárki-Zay PéterrágalmazásSzegedi JárásbíróságSzegedi Törvényszéktárgyalás