A sörpadok is útra keltek a Desszert zenekar koncertjén

Újra itt van/újra itt van a nagy csapat. Ezzel az Illés dallal kezdődött a Desszert zenekar szombat esti vásárhelyi koncertje, melyen tényleg, még a sörpadok is útra keltek.

A ’60-as ’70-es évek legnagyobb magyar zenekarai, az Illés, az Omega, a Fonográf és a jóval későbbi korszak egyik sztárja, a Republik együttes dalait ígérte, de ennél jóval nagyobb választékot játszott szombat este 8-tól a Bessenyei Ferenc Művelődési Ház előtt a szegedi Desszert zenekar.

Hiszen az LGT dala mellett felcsendült, többek közt a Neoton Szép nyári napja, az Illés Még fáj minden csókja de a Bajtalaja Cigánylánya, a Republik Szeretni valakit valamiért című dala, d angolszász slágerek is felhangzottak.

A valamivel több, mint százfős, zömében az Illés és az Omega korszakában fiatal, s mára örökifjúvá érett közönség az esti 34 fokos hőség miatt nem csak szerteszét ült a zenekartól, de az elébük a közönségnek kikészített sörpadokat is vélhetően enyhébb helyre cipelte át.

A zenekarral, mely tagjai ezeken a számokon nőttek fel, egyébként a helyéliek nagyon régen, 1985-ben találkozhattak. Akkor azonban a városháza előtti színpadon zenéltek. Igaz ma már (érthető módon) nem emlékeztek arra, milyen rendezvényen. Arra azonban igen, hogy zenekart akkor söröskorsókkal rakták körbe.

A Desszert a Neoton dalával:

A Desszert tagjai az Illés, Metró, Omega számain nőttek fel, s ezeket játsszák országszerte. Műsorukkal most Vásárhelyen is nagy tapsot és sikert arattak.

Bessenyei Ferenc Művelődési Központdesszertkoncertzenekar