A sikert alapozzák a kézis hölgyek

Labda nélkül, de hétfő óta javában edzenek a vásárhelyi kézilabdás hölgyek. Másfél hónapjuk van az NB II-es bajnokság rajtjáig.

A sikert meg kell alapozni – ehhez fogott hozzá a hét elején a HLKC női kézilabda csapata. Közös edzésük márciusban volt utoljára. A járvány miatt elhúzódott kényszerszünet kapcsán Szabó Patrícia nyilatkozott lapunknak.

– Egy hosszú kihagyás után már ki voltunk éhezve egymás társaságára. A találkozás hozta azt, amit vártam, minden ott folytatódik, ahol abbamaradt. A vidám, motivált csapatunk nem vész el a feledés homályába, küzdünk, hogy elérjük céljainkat – mondta a csapatkapitány.

Nagy változások nem voltak a keretben, így gördülékenyebb lehet a felkészülés, ami hétfőtől szintet vált: komolyabb lesz a terhelés.

– Az alapozás már múlt héten elkezdődött online formában, ahol a vezetőedzőnk futóedzéseket adott ki, ezt folytatjuk ezen a héten már együtt a városi stadionban. Jövő héttől kéthetes intenzív edzésmunkába vágunk bele, ahol napi két tréningen fogunk részt venni hétfőtől péntekig. A reggeli órákban futás, kondi, úszás lesz az előtérben, míg délután a teremben már labdával készülünk a bajnokságra. Sok idő telt el, mióta nem voltunk meccs szituációban, így az idei felkészülés alatt több edzőmérkőzésünk is lesz különböző erősségű és iramú csapatokkal, hogy minél hamarabb visszaszokjunk, illetve nem utolsó sorban, hogy tovább fejlesszük magunkat a pályán – tette hozzá Szabó Patrícia.

HLKCkézilabda