A serdülő válogatottal edzett a HLKC tehetsége, Fürdök Virág

BL-győztes edző köszöntötte, Európa-bajnok játékos figyelte Fürdök Virágot a magyar serdülő kézilabda válogatott négynapos balatonboglári edzőtáborában. A HLKC 15 éves tehetsége szeretne ismét meghívást kapni korosztálya legjobbjai közé.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia központjában vehetett részt korosztályos válogatott keretedzésen a vásárhelyi Szent István Általános Iskola sportosztályának végzős diákja. Április 25-28. között sűrű program várt Virágra, és már a megérkezés emlékezetesre sikerült.

– Zsiga Gyula – BL győztes mesteredző – szakmai igazgató köszöntött minket az első edzésen. Penszki Gergely szövetségi edző, Pigniczki Krisztina – aki játékosként Európa-bajnokságot nyert, illetve olimpián és világbajnokságon ezüstérmet -, illetve Pastrovics Melinda kapusedző tartotta az edzéseket. Mozgalmasan teltek a napjaink, a csapatban nagyon jól kijöttünk egymással. Annyiban mindenképpen volt más a gyakorlások ritmusa, hogy délelőtt és délután is volt edzés. Reggeli után volt a másfél órás délelőtti tréning, utána ebéd, majd pár óra pihenés. Délután újabb másfél órás edzés következett és végül vacsora. Az edzőtábor során kaptam dicséretet és tanácsokat is – árulta el lapunknak Virág.

Fotó: NEKA

– Amitől igazán különleges volt az egész, hogy úgy kellett helytállnom, hogy többségében ismeretlen játékosokkal, edzőkkel dolgoztam együtt és nem a megszokott környezetemben voltam. Új technikai gyakorlatok nem voltak, legalábbis számomra. A taktikai elemek gyakorlásánál a védekezésre és a támadásra egyforma hangsúlyt fektettek a mestereink. Több mérkőzést is játszottunk Balatonbogláron: az egymás közötti és a Neka 2006/2007-es csapata elleni meccseken irányító és átlövő is voltam, utóbbi poszton játszottam többet – mesélte a fiatal játékos, aki ezúttal a bő keretben bizonyíthatott, ám szívesen visszamenne a Balaton partjára.

– Nagyon sok tehetséges és ügyes lánnyal voltam egy csapatban, de nagyon szeretnék és rettentően örülnék, ha sikerülne tovább jutnom. Szerencsére a sport mellett az iskolával is jól boldogulok, a tanáraim nagyon segítőkészek és támogatóak, de sokat köszönhetek egyes osztálytársaimnak és barátaimnak is, valamint saját technikámmal tanulok és készülök, így könnyebben megy a kettő együtt – tette hozzá Virág.

HLKCkézilabdaMagyar Válogatott