A Republikon mérése szerint Karácsony legyőzné Dobrevet, Márki-Zay nem

Kijött a negyedik közvélemény-kutatás eredménye az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek támogatottságáról.

A Republikon Intézet felmérése szerint míg Karácsony Gergely nagy valószínűséggel megnyerné a második fordulót Dobrev Klárával szemben, addig Márki-Zay Pétert Dobrev szoros küzdelemben legyőzné, ha Karácsony visszalép. Ha két jelölt lenne a második fordulóban akkor Karácsony Gergely 54%-al verné meg Dobrev Klárát, aki 37%-ot érne el. Ha Márki-Zay Péter indulna, akkor 44%-ot szerezne, Dobrev Klára 47%-ot. Az intézet szerint míg Márki-Zay támogatóinak 81%-a szavazna át Karácsonyra egy visszalépés esetén, addig a Karácsony-szavazók közül csak 67% támogatná a hódmezővásárhelyi polgármestert Dobrev ellen, akire 26%-ban voksolnának át a főpolgármester támogatói.

A kutatást telefonon végezték 2056 fő megkérdezésével október 2-6. között. A válaszadók olyan szavazók, akik részt vettek az előválasztás első fordulóján, vagy azt állítják, hogy részt vennének a második fordulóban.

A Publicus vasárnap azt mérte, hogy Karácsony jobb eséllyel indulhat Dobrev ellen, mint Márki-Zay Péter. Kedd este a Medián közölte, Dobrevet szorosan követi Márki-Zay és messze le van maradva tőlük Karácsony. Szerdán a Závecz Research eredménye szerint ugyan Márki-Zay jobban szerepelne Dobrev ellen, de egyiküknek sincs esélye nyerni a DK-s jelölttel szemben.

Dobrev KláraelőválasztásKarácsony GergelyMárki-Zay Péterminiszterelnök-jelölt