A Promenád szégyenlősen, de bevallotta: HAZUDTAK

A vásárhelyiek már megszokhatták, hogy időnként egészen érdekes szórólapok jelennek meg a postaládáikban. Megtörtént 2018-ban és 2019-ben is, hogy hamis látszatot keltő, valótlan állításokat tartalmazó, komplett cikkeket nyomtattak ki a Szabó családról. A bíróság is megállapította, több ponton hazudtak az írásban. Most szórólapon – roppant diszkréten – bevallották: valóban hazudtak.

Év elején másodfokon is megállapította a bíróság, hogy a Promenád (Csanád Média Kft.) hazudott a Szabó családról, továbbá:

  • megsértette a magánélet tiszteletben tartásához fűződő személyiségi jogukat
  • az otthon tiszteletben tartásához való joguk sérelmét valósította meg
  • megsértette a felperes jóhírnévhez való jogát
  • megsértette a felperesek képmáshoz való jogát
  • és számos hazugságot, csúsztatást közöltek kiadványukban

Mára már a Kúria is kimondta, hazudott a Lázár Jánoshoz köthető Promenád. Ennek most a vásárhelyi postaládákban is van nyoma, bár nehéz észrevenni, mert a Promenád korábbi kiadója, a Csanád Média Kft. egy nagy, összehajtott papírlapba rejtette el a bíróság ítélete szerinti közlendőt. 19600 szórólapon kell bevallaniuk, hogy valótlan állításokat közöltek, hamis látszatot keltettek a vásárhelyi Szabó testvérekről. Szabóék, másokkal együtt, akkor kerültek a Fideszes orgánum célkeresztjébe, amikor 2018-ban Márki-Zay Péter támogatóiként léptek fel.

Hétfőn, kedden, szerdán kerül(t) a vásárhelyi postaládákba egy A3-as lapon összehajtva, eltakarva az egyébként is apró betűvel szedett közlendőt, hogy több mint 5 évvel ezelőtt hogyan sértették meg a Szabó testvérek személyiségi jogait, hogy keltettek hamis látszatot, miként közöltek róluk valótlan állításokat,  illetve hogy engedély nélkül közöltek róluk fényképfelvételeket.

A 2018-as szórólapon közölt hazugság sokkal harsányabb, gondosabban megszerkesztett, színesebb, fényesebb volt a most bedobott, a hazugságot a bíróság döntése nyomán kényszerűen elismerő papírnál.

Nem véletlenül tüntettek a Promenád és a mögöttük álló politikai erők ellen többször is, például 2018 szeptemberében, amikor szolidaritásból mindenki Szabó volt, és 2019 tavaszán is.

A Promenádot akkor kiadó Csanád Média Kft-nek fél-fél millió Ft sérelemdíjat kell fizetnie a Szabó testvéreknek és fedezniük kell a pereskedés költségeit. A politikailag motivált, lejárató, karaktergyilkos, a közéleti szerepvállalástól másokat is elriasztó cikkek, tv-s anyagok készítőire évekkel később szab ki a bíróság csekély visszatartó erővel bíró büntetést, így volt ez pl. amikor Juhász Pétert, Vona Gábort, vagy éppen Márki-Zayné Vince Felíciát támadta aljas módszerekkel a kormánypárti propagandasajtó. Erről a 444 készített Valótlanul címmel, a YouTubon már csaknem 700 ezer megtekintést elérő filmet. Szabóék története is ebbe a sorba illeszkedik.  

hazugságHódmezővásárhelykaraktergyilkosságPromenádszabócsalád