A polgármesterjelölteknek 32, a képviselőjelölteknek 11 ajánlás kell Mártélyon

Három hetük van az aspiránsoknak, hogy benevezzenek az időközi önkormányzati választásra.

Augusztus 7-re írták ki a mártélyi időközi önkormányzati választást, miután áprilisban feloszlatta magát a helyi képviselő-testület.

2019 őszén tizenegy képviselő- és két polgármesterjelölt indult a döntéshozói pozíciókért – 214 szavazattal már be lehetett kerülni a falu vezetőjével együtt összesen hét tagú képviselő-testületbe. A polgármesteri megbízatást 423 szavazattal nyerte el dr. Putz Anita. Három éve 1039 fő volt a szavazóköri névjegyzékben szereplő választópolgárok száma, a voksoláson mintegy 70 százalékos volt a részvételi arány.

A helyi választási iroda legutóbbi közleménye szerint polgármesterjelölt állításhoz legalább 32, az egyéni listás képviselőjelölteknek minimum 11 darab érvényes ajánlás szükséges ahhoz, hogy felkerüljenek a szavazólapra.

Legkorábban június 18-án, szombaton, reggel 8 és délután 4 óra között vehetik át az ajánlóíveket a jelöltként induló választópolgárok a vásárhelyi polgármesteri hivatalban. Az egyéni listás képviselő- és a polgármesterjelöltet legkésőbb július 4-én, hétfőn 16 óráig lehet bejelenteni.

Mártélyönkormányzati választásPolgármesteri Hivatalválasztási információ