A pénz nem lehet akadálya a McDonald’s vásárhelyi terjeszkedésének

5,6 milliárd forintos profittal zárta a 2022-es évet a hazai étteremláncot működtető Progress Étteremhálózat Kft.

Az anyagi forrásokon biztosan nem múlhat, hogy hamarosan Hódmezővásárhelyen is éttermet nyisson a McDonald’s – derül ki az étteremláncot üzemeltető cég 2022. évi beszámolójából, ami a Budapesti Értéktőzsde honlapján olvasható. A dokumentumban leírják, tavaly minden korábbinál nagyobb mértékben bővítette magyarországi hálózatát a társaság: 14 új éttermet nyitottak, és ennek zömét vidéken. Így már 112 MCDonald’s várja a vendégeket országszerte, ebből 66 a fővároson kívül működik.

A Progress Étteremhálózat Kft. a 2021-es 51,386 milliárdról 2022-ben 73,5 milliárd forintra növelte árbevételét. A tavalyi adózás utáni nyeresége 5 milliárd 629 millió forint volt. A vállalkozás eredménytartaléka meghaladja a 16 milliárd forintot.

2022-ben három új éttermet nyitott a McDonald’s a dél-alföldi régióban: Baján, Kecskeméten és Makón. Jelenleg két olyan megyei jogú város van, ahol nincs Meki: Esztergom és Hódmezővásárhely.

A pénzügyi beszámolóban azt írták: „a beruházásokkal nem állnak le. 2023-ban és azt azt követő években folytatják expanziós stratégiájukat, egyre több helyre kívánják elvinni a mekizés élményét.”

Mint arról lapunkban beszámoltunk, hamarosan Szentesen is épülhet új étterem, a beruházás megkezdéséről egy új transzformátor állomás árulkodik.

HódmezővásárhelyMakóMcDonald'sSzentes