A parlamenti imacsoportnak is jutott a házelnöki adományokból

De egymilliós adománnyal segítette Kövér László a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületét, illetve támogatott civil szervezeteket, egyházakat, sőt a törökországi földrengés áldozatait is.

A házelnök 5-5 millió forintot adományozott a török követségen keresztül a februári török földrengés áldozatainak, illetve a Beregszászi Római Katolikus Egyházközségnek.

2 millióval a Váli Református Egyházközség működését támogatta az országgyűlés elnöke, 1,5 milliót kapott a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület, ugyancsak 1,5 milliót a Búzaszem Alapítvány. A legkisebb összeget, 500 ezer forintot, a Filatelista Ifjúságért Alapítványnak adományozta.

A házelnök egyébként 45 szervezetnek, egyháznak küldött adományt. Ezzel támogatva például az Autisták Országos Szövetségét, a Szabolcsi Bélyegegyesületet, a Csillaghegyi Polgári Kör Egyesületet, az Internetes Bélyeggyűjtő Klubot, a Magyar Parlamenti Imacsoport Alapítványt, a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat Alapítványt, az Iskoláért és az Anyanyelvért Alapítvány, az Alternatív Szőlőtermesztési Kutatóintézet Alapítvány, a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete vagy például a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete.

A parlamenti ülésszakok „A” heteinek kedd reggelére szokta összehívni közös imára a képviselőket a parlamenti imaterembe a támogatottak közt szereplő Magyar Parlamenti Imacsoport.

A házelnöknek (ahogy a köztársasági elnöknek, a volt házelnököknek és ex-államfőknek) évente 73 millió forintos keretük van, ebből adományozhatnak az általuk érdemes szervezeteknek.

adománycsongrád megyeiimacsoportKövér Lászlómozgáskorlátozottak