A Nyugdíjas Lakóparkba jönnek a hétvégére a feltalálók

Nagy Zoltán, a vásárhelyi Ötlet Club 13 Egyesület elnöke az idén is megszervezte az ötlet-újdonság-találmány nemzetközi kiállítás és vásárt, mely pénteken délelőtt 10-kor nyílik a Nyugdíjas Lakóparkban.

Az Idea-2023-ra elhozott ötleteket és találmányokat pénteken, szombaton és vasárnap is meg lehet majd tekinteni, s még csak belépti díjat sem kell fizetni.

A kiállításra négy kontinensről közel száz felnőtt és több mint húsz fiatal feltaláló jelentkezett, a hazaiakon kívül Brazíliából, Horvátországból, Kamerunból, Libanonból, Malajziából, Montenegróból, Romániából, Szerbiából, Szíriából de Thaiföldről is.

A tervezett program szerint pénteken délelőtt 10-től kezdődik a program a termékek (találmányok) bemutatójával és a zsűrizéssel, majd 11 órától Gilvázi István (Óbecse-Szerbia) tart előadást Nikola Tesla és a szabadenergia, illetve Hidropóniás növénytermesztés dióhéjban címmel.

Szombaton délelőtt 10-től kezdődik a Magyar Feltalálók Találmányai című ifjúsági vetélkedő, melyre a helyszínen lehet benevezni. Mindkét nap délelőtt 10 és délután 5 közt lehet megtekinteni a találmányokat, az azokon alapuló termékeket.

Vasárnap délután azonban már csak délelőtt 10 és délután 1 óra között csodálkozhatnak rájuk az érdeklődők. A kiállítás a délután 1-kor kezdődő eredményhirdetéssel zárul.

feltalálókideaNyugdíjas Lakópark