A Nemzetbiztonsági bizottság összehívását kezdeményezik a megfigyelési botrány miatt

Mint arról beszámoltunk, a Direkt36 információi szerint 2017-2018-tól elkezdték használni magyar célszemélyek ellen is az NSO nevű izraeli kibercég okostelefonok feltörésére alkalmas kémprogramját, a Pegasust. A célpontok között voltak tényfeltáró újságírók, valamint médiacégeket is tulajdonló vagyonos üzletemberek, illetve az ő szűkebb környezetük is.

Stummer János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke, Molnár Zsolt és Ungár Péter vasárnap este megjelent, közös közleményükben azt írják: ,,Amennyiben mindez bebizonyosodik, az még az elmúlt tíz év után is olyan szintlépésnek tekinthető, ami nem maradhat következmények nélkül.”

Ezért kezdeményezik, hogy a Nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülésen hallgassa meg a kormány adott ügyben felelős politikusait és az illetékes szolgálatok vezetőit.

,,Tételes válaszokat akarunk kapni a cikk minden felvetésére, mert amennyiben a kormány nem képes érdemben cáfolni az állításokat, akkor azokat tényként fogjuk kezelni. Hasonlóan beismerésként tekintünk majd arra, ha akár a kormánytagok, akár a bizottság kormánypárti tagjai bojkottálják az ülést”

– fogalmaztak.

botránykémprogrammegfigyelésStummer János