A Műhelyiskola programról is szó esett a Corvin és az Eötvös információs délutánján

Általános iskolák osztályfőnökeit és vezetőit látta vendégül a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum két hódmezővásárhelyi intézménye, a Corvin Mátyás Technikum és Kollégium és az Eötvös József Technikum.

A rendezvényen Hegedűs Zoltán, az Eötvös József Technikum igazgatója tájékoztatta a vendégeket a szakképzés rendszeréről és a technikusképzésről. A szakképzés előnyeiről szólva kiemelte a különféle ösztöndíjakat, a munkahelyi tapasztalatszerzés lehetőségét, valamint a szakirányú felsőoktatásba felvételizők számára biztosított felvételi pluszpontokat. Újdonságként említette a 2025/2026-os tanévben induló Orientációs osztályt, amelybe azok jelentkezését várják, akik a 8. évfolyamon még nem tudnak dönteni a pályaválasztásról.

Cseri Tamás, a Corvin Mátyás Technikum és Kollégium igazgatója a hároméves szakképző iskolai képzésről tartott tájékoztatást, valamint bemutatta a Dobbantó – és a hozzá kapcsolódó – Műhelyiskola Programot, amelynek keretében a különleges bánásmódot igénylő gyerekek is megtalálhatják rugalmas, egyéni tanulási útjukat, részszakképesítést szerezhetnek.

Mindkét igazgató bemutatta a jelenlegi nyolcadikosok számára kínált technikusi és szakképző iskolai képzéseket. Az Eötvösben új szakmaként indul az oktatási szakasszisztens technikusi képzés, a Corvinban pedig ismét lesz hároméves karosszérialakatos és festő, mázoló, tapétázó képzés, valamint nappali tagozaton újdonságként a burkoló. A nagy sikerű gépjármű-mechatronikai technikus képzés mellett a szakmakínálat bővül az alternatív járműhajtási technikussal.

Az Eötvös kiemelt figyelmet fordít a sportolókra – mondta Draskovits Diána sportreferens -, az edzésekhez igazodó egyéni tanrendet és tanulási támogatást kapnak a sporttehetségek az Eötvösben.

A tájékoztató rendezvény zárásaként az igazgatók meghívták a jelenlévőket a november 9-ei SkillFeszt pályaorientációs fesztiválra és nyílt napjaikra.

CorvinCorvin Mátyás Technikum és KollégiumCseri Tamásdraskovits diánaEötvösEötvös József TechnikumHegedűs ZoltánHódmezővásárhelyinformációs napVásárhelyvásárhelyi hírek