A Momentum is Márki-Zay Pétert támogatja Csongrád-Csanád 04-ben

Erről a párt vezetője és miniszterelnök-jelöltje posztolt ma Facebook oldalán. A Jobbik, valamint az MSZP-Párbeszéd mellett tehát már a Momentum is támogatja Márki-Zay Pétert, mint Országgyűlési képviselő-jelöltet.

A Jobbik és az MSZP-Párbeszéd után (bár utóbbi még csak informálisan) tehát egy újabb jelentős ellenzéki párt és annak miniszterelnök-jelöltje támogatja Márki-Zay Pétert a Csongrád-Csanád megye 04-es választókerületében, Hódmezővásárhely-Makó térségében.

Ahogy Fekete-Győr András írja: „Márki-Zay Péter 2018-ban legyőzte a Fidesz helytartóját Hódmezővásárhelyen, ezzel megmutatta, mekkora erő van az ellenzéki pártok együttműködésében. 2019-ben ismét nyerni tudott és a testületi többséggel a háta mögött irányítja a várost. Nála kevés politikus küzd jobban a rendszerszintű korrupcióval szemben, ezért ő a Fidesz legnagyobb ellenfele a körzetben.” Véleményük szerint ebben a választókerületben Márki-Zay Péternek van a legtöbb esélye legyőzni a Fidesz jelöltjét.

Akad egyébként olyan kommentelő a cikk alatt, aki azt írja, bár Momentum szavazó, de Márki-Zay Péternek több esélye lenne miniszterelnök-jelöltként (gondoljuk, mint Fekete-Győr Andrásnak?).

4. számú választókerületelőválasztásFekete-Győr AndrásMárki-Zay PéterMomentum