„A miniszterelnök részéről egy jobb ajánlatról érkezett hír” – Márki-Zay Péter 2018-as győzelme katalizálta Orbán Viktor és Simicska Lajos titkos háttéralkuját? (VIDEÓVAL)

Legalábbis ilyen információkhoz jutott hozzá Magyari Péter, a 444.hu újságírója, aki tízrészes riportban írta meg a 2018-as választást övező titkos tárgyalások történetét. Arra kereste a választ, miért hiúsult meg az ellenzéki összefogás a 2018 április országgyűlési választásokon. Ebben lehetett fontos szerepe a 2018. február 25-i hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választásnak is. A miniszterelnök részéről egy jobb ajánlatról érkezett hír, állítja a 444 újságírója.

Október 28-án Magyari Péter, a 444 újságírója volt Gulyás Márton vendége a Partizán Youtube csatornáján. A beszélgetés témája a Magyari által készített tízrészes riport-sorozat, amelynek a témája a 2018-as országgyűlési választások körüli ellenzéki tárgyalások, valamint az a kérdés, hogy végül miért hiúsult meg az összefogás, ami a Fidesz-KDNP újabb kétharmados győzelméhez vezetett.

Ebben a beszélgetésben kapott érdekes szerepet és felhangot Márki-Zay Péter 2018. február 25-i választási győzelme. Ezek után ugyanis, mondja Magyari, Orbán Viktortól egy, a korábbiaknál is jobb ajánlatról érkezett hír Simicska Lajos felé, utóbbi későbbi, esetleges békés elvonulását illetően. Az üzengetés ugyanis Magyari információi alapján, már 2017 november-decemberben elkezdődött Orbán és Simicska között. Márki-Zay Péter nagy fölénnyel megnyert választási győzelmével az üzenetváltások megélénkültek, ugyanis ez a fejlemény nem csupán meglepte, hanem kissé meg is rémisztette a Fidesz vezetését. Hiszen Márki-Zay volt az első, aki mögött valóban fel tudtak sorakozni az ellenzéki pártok. A kormányzó pártcsaládnak pedig az volt az érdeke, hogy ilyen egyértelmű és széleskörű ellenzéki összefogás ne valósulhasson meg a 106 egyéni választókerületben 2018. április 8-án. A teljes beszélgetést az alábbi videóban tekinthetik meg, a Márki-Zay Péterről szóló rész 14.24-nél kezdődik:

Az időközi polgármester-választás kapcsán szó esik még a videóban arról is (48.55-től), hogy többen azt beszélik, Lázár János ezután két hétig eltűnt a nem csak a nagy, de a szűkebb nyilvánosság elől is.

Gulyás MártonLázár JánosMárki-Zay Péterországgyűlési választásPartizánpolgármester-választás