A Mindszenti Rockfesztiválon toborozták a határvadászokat

Toborzóink szombaton a Mindszenti Rockfesztiválon tartottak tájékoztatót a szerződéses határvadásznak jelentkezés feltételeiről, a felvételi eljárásáról, valamint a leendő feladatokról – számolt be róla a Csongrád-Csanád megyei rendőrség.

Mint arról beszámoltunk, a rendőrség várja azoknak a 18 évet betöltött, de az 55. életévet be nem töltött, büntetlen előéletű, legalább alapfokú iskolai végzettségről (8 évfolyam sikeres elvégzéséről) kiállított bizonyítvánnyal és magyar állampolgársággal rendelkező személyek jelentkezését a szerződéses határvadász képzésre, akik elhivatottak Magyarország államhatárának őrzése és a jogellenes migráció megakadályozása iránt. Első ütemben összesen 2200 főt szeretnének felvenni.

A jelentkező már a képzés megkezdésekor alapilletményre jogosult. A szerződéses határvadász illetményén felül szolgálati, idegennyelv-tudási, éjszakai, valamint készenléti pótlékokra és cafeteria-juttatásra is jogosult lesz. A teljes jövedelem elérheti a havi bruttó 400 ezer forintot is.

Hétfőn 9-11 óra között a Szegedi Járási Hivatalban, majd 13-15 óra között a Makói Hagymatikum Gyógyfürdőben várják az érdeklődőket.

határvadászMindszenttoborzás