A Mindenki Magyarországa Néppárt támogatást ajánl Magyar Péternek – bár nem mindenben értenek egyet

A párt örömét fejezte ki Magyar Péter színrelépését, és az is örömmel tölti el őket, hogy végre van egy ember, aki belülről jön, egy kiábrándult Fideszes, aki azt mondja, amit ők már régebb óta. Talán ez, mondta mai sajtótájékoztatójukon Szalma Botond kampányfőnök, felrázza majd az apátiába süllyedt, ellenzéki szimpatizáns embereket. A pártnak már megvan a programja, feljelentést kezdeményeznek Szijjártó Péter ellen, és a pártlogó ügyében elmennek egészen Strasbourgig.

Magyar Péter pont arról beszél 8 hete, amiről mi évek óta- mondta Szalma Botond. Az MMN felajánlja az együttműködés lehetőségét Magyar Péternek és az új pártjának, árulta el a sajtótájékoztatón.

Azon dolgoznak, hogy ne csak kormányt, hanem rendszert is váltsanak. De ellentétben Magyar Péterrel, mondták, ők valódi elszámoltatást szeretnének.

Ember Péter, az MMN EP-képviselőjelöltje beszélt a párt EP-választási programjáról. Azt emelte ki, hogy nem kívánják sem a jelenlegi kormánypárt, sem a jelenlegi ellenzék útját követni, ők a tisztesség útját követnék, ahogy fogalmazott. Ezen az úton négy ,,mérföldkövet” jelöltek meg:

  • Igazság
  • Egészség
  • Biztonság
  • Tervezhető jövő

Ezek alapján kezdeményeznék például, hogy az állam fizesse ki az állampolgárok magánegészségügyi ellátását, ha az abból az okból szükséges, hogy ők, a közegészségügyben erre nem képesek. A megelőzésre és az egészséges életmódra szeretnének programokat kezdeményezni. Szeretnék elérni tovább, hogy az EU pénzek és pályázati források közvetlenül a kis- és közepes vállalkozásokhoz jussanak.

Molnár Róbert az önkormányzati és közigazgatási rendszer anomáliáiról, az uram-bátyám rendszerről, a mindent átszövő korrupcióról, a pazarlásról beszélt. Ezen kívül azt is bejelentette, hogy az MMN feljelentést kezdeményez Szijjártó Péter luxus repülőútjaival kapcsolatban.

Bojtos István a Mindenki Magyarország Mozgalom tagja és Márki-Zay Péter arról beszéltek, hogy a Nemzeti Választási Bizottság elvette a Mindenki Magyarországa Mozgalom logóját, ennek következtében az önkormányzati választásokon csak a párt lehet az ajánlószervezet, a mozgalom nem, és ez sok civilt rosszul érinthet. A döntést követően a párt az Alkotmánybírósághoz fordult, ám kérelmüket elutasították, ezért egészen Strasbourgig viszik ezt a kérdést.

A párt önkormányzati és EP-választási programja nyilvános, azt bárki elolvashatja.

Ember PéterEP-választásMárki-Zay PéterMindenki Magyarországa NéppártMolnár RóbertNemzeti Választási Bizottságönkormányzati választásPutz Anitasajtótájékoztató