A Mindenki Magyarországa feljelentette a CÖF-öt

Az MMM szerint az állami vállalatok által jutatott pénzek felhasználása ,,átláthatatlan és nehezen értelmezhető, követhető és bűncselekmény elkövetésének gyanúját vetik fel.”

A Mindenki Magyarországa Mozgalom különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és különösen jelentős értékre elkövetett pénzmosás bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt tett feljelentést. Közleményükben azt írták: korábban 508 millió forint támogatást kapott a CÖF-CÖKA az állami tulajdonú MVM-től „közgondolkodás javítására”. Mint a kiperelt dokumentumokból megállapítást nyert, a fenti összegből 433 millió forintot 4 darab (!) mindössze 1-2 perces videókra költött a Civil Összefogás Fórum. A kisfilmek legyártását a számlák alapján a Fideszhez ezer szállal kötődő Magno Studio Kft.-vel végezte.

A Szerencsejáték Zrt. adományozó cégén, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.-n keresztül 40, illetve 170 millió forintos támogatás jutott a Békemenetet vagy például a „mini Feri” kampányt is szervező CÖF-CÖKA-nak, de a szintén állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Banktól is érkezett több, mint 25 millió forint támogatás – írta az MMM.

Hozzátették: a kormány lejárató hadjáratot folytat a Mindenki Magyarországa Mozgalom ellen, mert itthoni és Amerikában élő magyaroktól fogadtak el támogatást. Közben elfelejtik, hogy ,,a Fideszhez kötődő álcivil szervezeteket magyar adófizetői forintokkal tömnek ki, amely pénzek felhasználása átláthatatlan, etikátlan és a legkevésbé sem segíti a magyar civil társadalmat.”

A CÖF-CÖK a szokásos panelek mellett (baloldal, Soros) annyit reagált, ők külföldi forrást soha nem fogadtak el és a Mindenki Magyarországa Mozgalom, – amely korábban már jelölő szervezet volt, – más megítélés alá esik, mint a többi civil kampányt folytató szervezet.

CÖF-CÖKAköltségvetési csalásMindenki Magyarországa Mozgalompénzmosás