A Ménesbirtok vetőmagüzemét is uniós forrásból fejlesztik

A tangazdaságban ezúttal a vetőmagüzemet bővítik egy mezőgazdasági terménytisztítóval és -szárítóval 2 milliárd forintból. A projekt felét az Európai Unió fizeti, az uniós támogatást akkor kapta a Ménesbirtok, amikor még állami tulajdonban volt.

Nyáron derült ki, hogy két új tehénistállót építenek a mezőhegyesi Ménesbirtokon nettó 3,3 milliárd forintból. Az építményekhez lesz napelemrendszer és silófermentáló, sőt, még vízágyakkal is kényeztetik a teheneket.

Most egy újabb mezőhegyesi fejlesztésről szóló hirdetmény jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben – vette észre az Átlátszó. Eszerint a „Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. a Vetőmagfeldolgozó üzeme területén kíván építeni mezőgazdasági terménytisztítót és szárítót a hozzá kapcsolódó felsőpályás rendszerrel, valamint 1400 m2-es fedett előtárolóval és a hozzá kapcsolódó betonfelületekkel, vízelvezető rendszerrel.”

A terménytisztítót és -szárítót nettó 2,1 milliárd forintért építi meg a mórahalmi A-Mezőgép Kft. A 2 milliárdos terményszárító mellett múltkor ők nyerték el a 3 milliárdos tehénistállók építését is a Ménesbirtokon.

közbeszerzésMezőhegyesNemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.uniós támogatásvetőmag